україна це ми бучинська

україна це ми бучинська

Гора петрос (чорногора) (2020 м) – одна з найвищих вершин карпатського масиву чорногора, третя за висотою після говерли (2061 м) та бребенескула (2035 м). Мезинський національний природний парк розташований в коропському районі чернігівської області. Офіційним святом (і вихідним днем) в радянському союзі 8 березня стало в 1966 р а до цього відзначалося лише в пам’ять про виступ столичних робітниць 23 лютого 1917 р що було одним з виступів лютневої революції в петербурзі. На особливу увагу заслуговує мальовниче містечко заліщики, оточене з усіх боків річкоюдністром. Різдво, на відміну від нового року, виключно сімейне свято, яке поєднує в собі християнсько - язичницькі традиції. В 1830 році в селі мошни черкаського району черкаської області розпочато будівництво спасо - преображенської церкви.

Архітектурний шедевр відомому італійському архітектору джорджу торічеллі замовив граф михайло воронцов. Всім відомий український художник, етнограф опанас сластіон, проте мало хто знає про його архітектурні роботи.

Так у будівлі земства в полтаві сластіон використав європейський модерн та традиційну українську сільську архітектуру.

В селищі великий березний, окрім чудової карпатської флори, фауни, мальовничих краєвидів, є також велика кількість історично - культурних пам’яток. Цей унікальний місток збудований з піщаної породи каменю без застосування цементуючого розчину.

Славнозвісний замок збудований на березі ріки тиса на скелястому пагорбі з метою кращої оборони.

Будівництво замку історики приписують пану ньолябу (звідки й назва фортеці), королю стефану або ласло iv. Проте подивитися селі варто на найкрасивіший костел, який уже став візитівкою туристичної житомирщини.

Село келечин розташоване на березі річки репінка біля підніжжя гори спліна в карпатах. історія села цікава тим, що тут народився президент карпатської україни августин волошин (1874 - 1945). Після віків нововведень це свято стало символом комерціалізованого вшановування мертвих та злих духів. Насправді витоки дня всіх святих у його сучасному вигляді треба шукати в ірландії, де з’явилась.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови

готові протоколи надання невідкладної медичної допомоги в приватному стомат кабінеті

гімн україни текст-

африка мадагаскар реферат по українські

пісню ярослави притули."тобі, країно"