україна на карті світу дитяча ілюстрована енциклопедія cтадник о г.

україна на карті світу дитяча ілюстрована енциклопедія cтадник о г.

Творчі люди цінують свободу, а сучасні технології забезпечують найширші можливості для дистанційної роботи та всіляко сприяють кар єрі незалежного митця. Практичні поради та яскраві приклади з кар єри відомих майстрів ілюстрації допоможуть початківцям зробити перший крок і стануть корисним довідником для професіоналів. Та коли все з ясувалося, довелося розплутати таємницю клубу боягузів і вивести на чисту воду його засновника – колишнього шкільного вчителя, а нині афериста василя драгомира. Ця книга написана для батьків, які прагнуть розуміти свою дитину, допомогти їй навчитися контролювати свою емоційну поведінку, хочуть дізнатися, що таке емоційний інтелект і як він формується. Літня бабуся вже зовсім погано рухається, важко говорить, але це не заважає їй та її близьким бути люблячими, терпимими, радісними, цінувати кожну спільну мить, приймаючи одне одного такими, як вони.

Легка й дотепна історія про переїзд успішної лондонської кар єристки у данську провінцію, секрети найщасливішої країни світу й пошуки хюґе – комфортного й безтурботного життя. Книга містить понад сотню різноманітних математичних задач і головоломок, для розв язання яких читачеві достатньо знайомства з елементарною арифметикою і початковою геометрією. Ця книга допоможе ознайомитися з основами безкоштовної онлайн - програми і комп ютерної мови програмування scratch, розробленої спеціалістами массачусетського технологічного інституту (сша) для дітей віком від 6 років. Автор книги пропонує дорослим не давати дітям готові відповіді, а змалечку розвивати в них здатність думати, аналізувати та знаходити відповіді самостійно. Вона ділиться міркуваннями про вірусну рекламу та природу холіварів, про інтернет - шахраїв та різницю між ботами, тролями і хейтерами, про інформаційну гігієну та збереження здорового глузду в умовах суцільного інформаційного шуму.

На сторінках цієї енциклопедії нас чекають невідомі, пізнавальні історії з життя геніальних особистостей, які залишили вагомий слід в різноманітних галузях. ” – це така книжка, у якій автор досліджує гіпотетичні головоломки, від філософських до наукових, у яких передбачається цілковите зникнення людства чи хоча б по - справжньому великий вибух, і дає серйозні відповіді на найнеймовірніші запитання, які, можливо, ніколи не спадали вам на думку.

Напевно, більшість батьків неодноразово нагадують своїм малюкам про існування шкідливих бактерій, спонукаючи дітлахів мити руки, аби запобігти потраплянню до рота маленьких шкідників, які можуть викликати певні хвороби, та далеко не всі бактерії є ворогами людства, деякі навпаки є вірними помічниками, без яких неможливо обійтися у повсякденному житті. Автори книги цікаво та нестандартно розповідають про картини і скульптури, що експонуються у львівській національній галереї мистецтв імені бориса возницького, пропонують різноманітні ідеї для родинного дозвілля та мандрівок цікавими місцинами львівщини, а також діляться своє рі дними асоціаціями до мистецьких творів. У джо є багато причин бути щасливим, у нього є власний гоночний трек, боулінг, кінотеатр і армія домашньої прислуги, адже джо найбагатший дванадцятирічний хлопчик на світі, та почувається він геть нещасливим. “ наші на карті світу” – це 80 історій про непересічних людей, українців за походженням чи місцем народження, про наших людей, яких визнав увесь світ, вони змінили хід історії, їх досягнення дивують і вражають. “космічний світ” – подорож до зірок і планет, під час якої маленький читач дізнається, з чого складається спорядження космонавта, що таке туманності й чорні діри та як людина досліджує космос. Завдяки візуально приємному графічному стилю ілюстратора та лаконічним текстам, інформація легко запам ятовується, а процес перегляду й читання захоплює сюрпризами, жартами й несподіванками.

Книжка популярної чеської авторки павли ганачкової пропонує маленькому читачеві діалог - гру для ефективного засвоєння правил безпеки на дорозі, в квартирі, під час занять спортом чи відпочинку.

Колись наложниця, а згодом – володарка цілої імперії – роксолана, її біографія – приклад мудрості, вміння товаришувати з будь - якими обставинами та любові до простих людей. Вона і популярна школярка і блогерка з кількома сотнями тисяч підписників, і водночас дівчина, яка живе в далеких від інстаграмного гламуру умовах, утримує родину й вирішує усі домашні проблеми.

Потік новин двадцять чотири години на добу, журналістика, інтернет, подорожі земною кулею… наш великий світ стає дедалі ближчим і доступнішим, ніж то було колись, – включно з конфліктами й війною. історія всесвіту, в контексті якої автори спростовують традиційну теорію його появи, по - новому осмислюють теорію великого вибуху та заперечують думку про те, що земля – єдина планета, на якій є життя. Роман ”татуювальник аушвіцу” дає відповідь та нагадує сучасному читачеві про те, що ніколи не має повторитися, розповідає про те, що надихає й надає сили.

Цікаві факти зібрані у захоплюючу розповідь про життя дівчини, на шляху якоїбуло безліч труднощів, проте вона лишилась вірною своїм ідеям, що і зробило її відомою на увесь світ. Ця книга – захоплююча розповідь про життя новатора в it - технологіях, творця одного з найвідоміших брендів, геніального оратора, талановитого керівника, людини, що змінила світ. У кінці кожного розділу є питання - завдання, котрі не лише допоможуть запам ятати корисну інформацію, а й підштовхнуть на роздуми, що насамперед потрібно робити, щоб бути першим, як стів джобс. Але історія життя цього вченого –не тільки сухі факти про науку, атакож історія сильного характеру, волі, життєрадісності та позитивному погляді на світ. Нікола тесла – один з найвидатніших вчених та інженерів, його внесок в науку оцінюють нарівні з внеском леонардо да вінчі, а його життя схоже на фантастичний роман. У день народження до привида сашуки писуки прийдуть у гості всі його друзі - привиди – і зловісна марта, і гарнюня гапуня, і балухатий блюм, і рудий зуб, і май онес, і навіть зелепонь квартальна. – (шкарпеткожери) назва “непарний шкарпеткожер” відображає той факт, що шкарпетки загадковим чином пропадають виключно по одному, і ніколи – обидва відразу.

Він ладен сам встановити які завгодно рекорди, щоб прославитися й перемог­ти несподіваного “суперника” “книга рекордів говорухи” – нова пригода улюблених героїв, ве­села й капосна. Тут зневіриться й досвідчений космонавт – а що вже казати про десятирічного тараса, який загубився в нескінченних просторах всесвіту сам - один у своєму зорельоті – а все через те, що погано вчив інтеграли… і, як на зло, більшість істот, яких він зу­стрічає на далеких планетах, годі назвати розумними – бо хоч вони й уміють розмовляти, і навіть мислити, й нерідко володіють геть незлецькими технологіями, проте поводяться нічим не краще від первісних дикунів… чапек й. Збірка дитячих віршів анатолія качана стане радістю для всіх дітей та їх батьків, адже твори поета написані крізь призму дитячого яснобачення та поетичного світосприйняття. Випадково опинившись на нашій планеті, мікробот заводить дружбу з дівчинкою амелією та хлопчиком пітером, і вони разом перемагають космічного лиходія сульфура. У книжці телеведучого, журналіста, доктора історичних наук данила яневського розповідається про те, що відбувалося на землі, яка зараз називається україною, починаючи з середини х ст. До об єднання 1386 року королівства польського та великого князівства литовського, а потім – до ліквідації полкової системи гетьманщини та утворення 1781 року київського намісництва, яке охоплювало всю територію сучасної україни від дніпра до збруча. Автор поєднав історії з життя відомих людей давнього львова та галичини з характерними саме для їхнього характеру рецептами страв, а рецепти ці передавалися у львівських родинах з покоління в покоління, і сучасні господині охоче їх готують. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця у другій світовій війні. Головні герої книжки несподівано для себе стають воїнами світла та, попри неймовірну потугу темних сил, звільняють рідну землю від ворожої нечисті й повертають людям мир і спокій. Раді запросити вас у захопливу подорож у компанії з незвичайним котом вікентієм, де на вас чекають справжній шторм, пошуки скарбів, зустріч із чарівним створінням і ще багато цікавого. Улюблена цікава казка шведського письменника екгольма яна - олафа про незвичайних вірних друзів – маленьке пухнасте жовтеньке курчатко тутта та кмітливе руде симпатичне лисеня людвіг, які, незважаючи на несхвалення родичів та батьків, не відмовилися від своєї дружби.

Чи зможе малюк людвіг порятувати галасливу курячу родину та чи не поласує курчатком руде сімейство у лисячому лігві, маленькі читачі дізнаються із цієї чудової ілюстрованої нової книжечки.

Озброївшись загадковим ключем, джо, лазурка, кобі і його шкідливий братик блу проводять розслідування на вулицях іскристого каналу, яке приведе їх до найдорогоціннішого скарбу.

Доки гаррі поттер бореться зі своїм мину­­лим, яке ніяк не хоче відпускати, його молодшому синові албусові доводиться миритися з тягарем свого знаменитого роду – спадком, якого він не обирав. Саме через те, що село налічує багато навіть не десятків, а сотень років, тут живуть не лише люди та їхні тварини, а й домовики, мавки, русалки і навіть привиди.

Ця книжка схожа на хатку - рукавичку, адже у ній живуть цікаве рибеня і зайчик, що вважав себе сміливцем, норвезький кіт у намисті і навіть чудасія на балконі. Якщо тобі цікаво дізнатись, чи далеко до африки і які тварини там живуть, якщо тобі кортить довідатись, хто випасає золоті бджоли і хто врятував горобця цінь - цвіріня, якщо тобі не дає заснути питання, де туман живе, тоді ця книжка саме для тебе.

Хвацька пригодницька історія від письменниці оксани лущевської і художниці віолетти боригард сповнена карколомних трюків, газетних сенсацій, викриттів і відкриттів у живому телеефірі, а головне – щирого бажання змінити світ на краще.

Випадково опинившись на нашій планеті, він заводить дружбу з дівчинкою амелією та хлопчиком пітером, і вони разом перемагають космічного лиходія сульфура. Надсучасні технології, суперможливості, дива техніки органічно поєднуються в новій книжці сучасного українського дитячого письменника олега чаклуна з живими традиціями доброї казки.

Цей чарівний роман змусить багатьох читачів поринути у спогади про своє перше кохання, знову відчути ніжність, любов та легкий відтінок смутку за минулими почуттями.

Викриття шпигуна, поїздка з дідусем у санаторій для літніх людей, спортивний табір з дівчатками - балеринами, “викрадення” власною тіткою, подушкова вечірка та ще чимало розваг. А коли починається їхнє шкільне життя, тут вже прозорі крила мають набути сили, аби політ вирізнявся прикметами висоти, переможності, товариської підтримки.

Вишня дізнається, а ярчик по - новому відкриває для себе, якою важкою і водночас потрібною ношею є відповідальність, що таке справжня турбота і наскільки цінним є здобути чиюсь беззастережну довіру.

Наче наживо перед нами розгортаються зйомки фільму “сумка дипкур`єра”, зрежисованого довженком, паралельно до яких закручується не менш цікава історія, зрежисована долею, головну роль у якій виконує вже сам сашко. Відкриття далеких - предалеких країв, приголомшливі мандри за моря - океани, пізнання світу, в якому царює стихія води, – усі ці пригоди й насолоди починаються для малюка зі звичайнісінької калюжі. Саме тому всі діти такі охочі до того, щоб у кожнісіньку калюжу на своєму шляху зачалапати, виміряти її вздовж і впоперек, а головне – побачити в ній відображення себе і неба. Про твої улюблені іграшки; про те, що мова тварин і людей не така вже й різна, як це видається на перший погляд, про хитрощі, а головне – про те, що найважливішим у житті є дарувати всім довкола світло і радість, бо насправді як би не змінювався світ і люди в ньому, – а світло і радість завжди будуть найбільшим чаклунством. Адже, коли живеш у лісі й мусиш щодня хвилюватися, щоб тебе чи найближчого друга бува не з їли, залишатися добрим і пухнастим ох як нелегко, тим паче коли ти їжак і по суті – хиже й колюче звірятко, хоч і не зле.

Старий будинок – це неодмінно таємниця, іноді навіть містична… але ті таємниці й та містика, з якою зіткнулася дванадцятирічна софійка у старому будинку на тихій вулиці, перевершать усі ваші сподівання. Навдивовижу світла і зворушлива історія про те, яким насправді важливим у нашому житті є все, створене з добром і любов ю, у що вкладена часточка душі. Разом з івасиком, ісусиком і марічкою, почавши з казкових карпат, помандруєте казковими світами – і переконаєтеся, що “за руку з черепахою добре йти…”. Рися нервує через те, що цілі канікули мусить працювати, щоб допомогти забезпечити родину, а в женьки загинув тато, і він дуже болісно переживає цю тяжку втрату… чаклун о. Певно ж – іскра… а ще – мудрий наставник, який не лише навчить усього, що треба знати чарівникові, й не лише по - новому “відкриє очі” на світ і всі процеси та явища, які відбуваються в ньому, а й даватиме все нові й нові завдання – щоразу складніші… і так доти, доки не настане час найскладнішого і найважливішого завдання – того, де без іскри не обійтися… дерманський с. Тепер він мусить навчитися по - новому спілкуватися з ровесниками в інтернаті, подолати зневіру і відчай, аби важка втрата не вбила в ньому повністю бажання жити, атакож вирватися зі злочинного кола і врятувати названу сестру від лиха. Ви навчитеся розводити вогонь, будувати укриття з підручних матеріалів, добувати воду та їжу, відрізняти їстівні рослини від отруйних, полювати й розставляти пастки, орієнтуватися на місцевості й правильно подавати сигнали, надавати першу медичну допомогу.

Ця книжка – про життя як безнастанний дар; про духовні вершини афону і маленькі карпатські верховини; про те, що робить істоту вільною і безсмертною; про вічні істини і про вічний пошук щоденних крихт радості; про особисте і вселюдське; про земне і небесне, що дарує надих. На сторінках книги ви доторкнетеся до споконвічної мудрості українського народу, що зберігають карпатські гори, ви віднайдете ту одвічну гармонію, що є основою нашого існування на землі. А коли починається їхнє школярське життя, тут вже прозорі крила мають набути сили, аби політ вирізнявся прикметами висоти, переможності, товариської підтримки й звичайного порозуміння з колишніми ельфами – батьками.

Герої оповідань наталки малетич ходять вулицями різних міст і вчаться в різних школах, і вподобання у них неоднакові, та все ж вони багато в чому схожі, коли прагнуть самостійності у вчинках чи втрапляють у халепу.

У книзі “хутір” олени захарченко буденність, пригоди, історія та міфологія переплітаються так само тісно, як гілля дерев у таємничому лісі біля села, де ще навіть можна знайти… криївку зі справжнісінькими повстанцями.

Ця книжка написана військовим капеланом, який постійно здійснює своє служіння в зоні ато, стоїть пліч - о - пліч із тими, про кого пише, підтримує їх і проводжає в останню путь. Адже хлопці, про яких ідеться, – молоді офіцери збройних сил україни, – втілення відданої та жертовної служби своєму народу, щирої, щедрої та до кінця вірної любові. Книга буде корисною не тільки фахівцям, які в своїй професійній діяльності стикаються з брехнею дітей – вчителям, психологам, слідчим, суддям, батькам, які вже мали справу з обманом з боку власних дітей, або яким ще належить боротися з ним. 1984 – один з найголовніших і найважливіших романів минулого сторіччя, який би без зайвої манірності, настільки ж чітко, правдиво і жорстоко поставив перед загалом важливу проблематику.

і якщо деякі дорослі вже не літають на повітряних кулях, не гойдаються на гойдалках, не ліплять пасочки, не їдять квіти бузку з п ятьма пелюстками, не приносять додому кошенят та цуценят і не стрибають на ліжках –значить, саме час звернутися до неї по допомогу.

Завдяки різноманітним ігровим вправам, наведеним у посібнику, ви не тільки навчите дитину вимовляти важкі для неї звуки, але й зможете розвинути її фонематичний слух, мовленнєве дихання, пам ять, увагу тощо. Сторінка за сторінкою перед зачудованими оченятами поставатимуть різні кімнати і те, що є в них – і ліжечко, і капці, і горнятко, і кран, і улюблені іграшки.

Легка й грайлива книга змусить замислитися дорослих і дітей про те, що є у пташок – ноги чи лапки, скільки лапок у павучків, якого кольору бувають звірі, чи літають ті, в кого немає крилець… цілик і. Читаючи цю книгу, ви дізнаєтеся про те, що ґава – дуже розумний птах, що театр починається з вішака, а машиністка київського фунікулера дружить з білками, про те, чому не можна їсти сніг, хто в музеях слідкує за тим, щоб відвідувачі не кидали обгортки від цукерок і не крали картини, як улітку падають зірки, хто такий боб марлі та чому коти розумні, але іноді так і не скажеш. Перед сном, на відміну від інших дітей, які, аби задрімати, рахували слоненят, дора лічила всіх звірів на світі, навіть ламантинів, тапірів та качконосів. Хх століття постає перед читачем не як послідовність історичних подій, а як набір фактів – хаотичних, на перший погляд, але насправді ретельно дібраних, щоб витворити образ минулого, який западає у пам ять, спонукає до роздумів і переосмислень. Проста і казкова водночас родинна історія хлопчика тоніно, розказана від його імені, зачепить кожного знайомими ситуаціями, подіями, фразами і страхами.

Ця розповідь – повернення в дитинство, нагадування про те, що дива існують поряд з нами, і що, попри сум, несправедливість та розпач, ми таки зуміємо їх побачити, якщо тільки відкриємо до них серце.

Книжка приваблює короткими текстами і симпатичними малюнками, допомагає знаходити у житті дивовижне, бачити прекрасне і пізнавати нове, атакож дізнатися про те, що найдорожчий скарб – твій друг. Ані пані крепова, ані її племінник стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів. Розповідь про життя і курйози однієї сім ї на тлі епохи щасливої австрії, де місцеві жителі захоплюються ілюзіоністами, карнавалами, новомодними корсетами та пишними гостинами.

Читаючи роман софії андрухович, можна ґрунтовно поповнити свій словниковий запас галицької говірки, адже пояснення до усіх діалектних слів є одразу ж в кінці кожної сторінки.

Книга “адвокат із личаківської” переносить на початок хх століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина клима кошового, який дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до львова. Чудова історія про несподівану дружбу ярка та паперового кольорового змія на ім я головастик, про польоти до космосу, таємничі чарівні подорожі, про незвичайні індіанські вігвами, дракона пончика. А вдень вона бере участь у шкільному проекті “ідеальна вечеря”, і цей, здавалося б, нехитрий конкурс несподівано допомагає нашій героїні не тільки навчитися готувати по - справжньому, а й розв язати безліч своїх і чужих проблем. Вірші, які увійшли до збірки вчать поважати батьків, друзів, спонукають розуміти і любити навколишній світ, природу, рідний край, гарно навчатися і прищеплюють віру у власну країну, любов до неї через трепетне ставлення до рідної мови.

Так, як має бути у тих, котрі шукають заховані панські скарби, знаються з домовиками, водяником, середземноморськими піратами, лютим чаклуном крачуном та озброєними “братками”. Кульбовського “цікавинки для малечі” війшли оповідання пізнавального та виховного змісту, які вчать бути чемними, розсудливими та слухняними, формують у дітей повагу до оточуючих. Оповідання вчать дітей розуміти, що кожна людина у цьому світі іде своєю життєвою дорогою, але ні в якому разі не можна забувати про інших та зневажати їхню думку.

В сьомій книзі “з подільського кореня” автор продовжує досліджувати художнім словом риси характерів сучасних митців хмельниччини, їх творчої значущості і моральної громадянської непохитності. Подільські художники, письменники, керівники творчих гуртків, балетмейстери, артисти – кожний з них у своєму жанрі творить портрет подолянина, а в сукупності витворюють барвистий культурно - духовний портрет нашого краю, творять мистецький літопис поділля. “слово і меч” – це художньо - документальний роман і, водночас, захоплююча розповідь про майже невідомого сьогодні українського письменника, журналіста, літературознавця, літературно - театрального критика, бібліографа, редактора, політичного і військового діяча, дійсного члена наукового товариства ім. Богацького з документальними матеріалами, які досить виразно переда­ють атмосферу аціонально - визвольного руху українського народу 1917 - 1920 рр літературне та наукове життя поділля. ”пінгвінік” івана андрусяка – чи не перша в сучасній українській літературі психологічна повість для дошкільнят, у якій цікаво й доступно мовиться про адаптацію малюка в садочку.

і раптом мудрий дідусь занепокоївся – жаблик втратив апетит і припинив гратися… як лікували пустуна, і головне – як уберегтися від мікробів – розкаже ця книжка із серії “книготерапія”. Шовковиста грива, великі добрі очі, тепле дихання на долоні… якщо ви в захваті від коней, якщо ви мрієте мчати назустріч вітрові верхи на прудкому скакуні, вам неодмінно сподобається ця книга.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови

готові протоколи надання невідкладної медичної допомоги в приватному стомат кабінеті

гімн україни текст-

африка мадагаскар реферат по українські

пісню ярослави притули."тобі, країно"