гімн україни текст-

гімн україни текст-

Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці, запануєм і ми, браття, у своїй сторонці. Станем, браття, в бій кривавий від сяну до дону, в ріднім краю панувати не дамо нікому; чорне море ще всміхнеться, дід дніпро зрадіє, ще у нашій україні доленька наспіє. Найпотужніше і остаточно віщі слова ще не вмерла україна були окрилені музикою михайла вербицького - скромного священика з невеликого підкарпатського села і водночас обдарованого небуденним талантом митця, одного з основоположників української національної композиторської школи.

Саме в такому співавторстві гімн і утвердився у свідомості всього українського народу.

Павло платонович чубинський — відомий вчений - етнограф, поет і журналіст, юрист, активний діяч українського національного руху на правобережній україні. Ни нi слава, нi воля, ще нам, браття молодi усмiхнеться доля, згинуть нашi вороженьки, як роса на сонцi, запану.

Станем, браття, в бій кривавий від сяну до дону, в ріднім краю панувати не дамо нікому, чорне море ще всміхнетьс, дід дніпро зрадіє ще у нашій україні доленька наспіє. А завзяття, праця щира свого ще покаже ще ся волі в україні піснь гучна розляже, за карпати відоб. Ни i слава, i воля, буде, браття молодi у нас щаслива доля, будем жити ми у мирі і радіти сонцю, завжди будем панувати у сво. Ну, чорне море ще всміхнеться, дід дніпро зрадіє ще у нашій україні доленька наспіє.

Коментарі