дії що дезорганізують роботу установ виконання покарань

дії що дезорганізують роботу установ виконання покарань

1) особа, яка відбуває покарання у виді обмеження волі; 2) особа, яка відбуває покарання у виді довічного позбавлення волі; 3) особа, яка відбуває покарання у виді позбавленні волі на певний строк. Організація організованої групи — це дії, що полягають у створенні організованої групи, об єднанні інших співучасників, спрямуванні їх зусиль на вчинення одного чи кількох злочинів або координації їх зло­чинної поведінки.

Активна участь в організованій групі — це підбу­рювання окремих засуджених до вчинення протиправних дій щодо ін­ших засуджених або до нападу на адміністрацію, підшукування необхідних засобів або знарядь злочину, безпосереднє вчинення нападів. Напад на адміністрацію та тероризування засуджених, які супрово­джувались побоями, заподіянням легких, середньої тяжкості чи тяжких тілесних ушкоджень, охоплюються ст. Робиться висновок, що їх розмежування можна провести за об єктом посягання, потерпілим, місцем вчинення злочину, суб єктом злочину, ознаками суб єктивної сторони, а саме, метою та мотивом. Делается вывод, что их разграничение можно провести по объекту посягательства, потерпевшему, месту совершения преступления, субъекту преступления, признакам субъективной стороны, а именно, цели и мотиву.

Действия, дезорганизующие работу учреждений исполнения наказаний, разграничения преступлений, квалификация преступлений, объект преступления, потерпевший, субъект преступления, мотив, цель, сотрудники правоохранительных органов. Встановлення повної відповідності ознак злочину ознакам кримінально - правової норми, що здійснюється в ході кваліфікації злочинів, передбачає розмежування складу злочину, що розглядається, зі складами інших злочинів. Судове тлумачення понять, які відображають форми злочину, що розглядається, досить докладно викладено в постанові пленуму верховного суду україни № 2 від 26 березня 1993 р. Звідси нанесення побоїв, заподіяння тілесних ушкоджень та інші насильницькі дії, якщо вони вчинені на ґрунті сварок, особистих відносин підсудного з потерпілим, не можуть бути кваліфіковані за ст. У разі вчинення зґвалтування або насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним способом, такі дії повинні отримати відповідну юридичну оцінку (статті 152, 153 кк україни) і кваліфікуватися за сукупністю із ст. Визначальним при цьому є те, що і насильство, і сексуальні дії насильницького характеру були обумовлені здійсненням належної кримінально - виконавчої діяльності потерпілим, були вчинені із описаними вище метою та мотивом. 392 кк україни безпосередніми виконавцями злочину є особи, що відбувають покарання у виді обмеження або позбавлення волі, тоді як вчинити напад у складі банди може будь - яка особа. Об єкт посягання та його елемент - наявність спеціального потерпілого, елементи об єктивної сторони злочину - місце, мета його вчинення, суб єкт злочину.

У випадках же, коли дії засудженого, що відбуває покарання у виді позбавлення волі або арешту чи перебуває в попередньому ув язненні, який вчиняє втечу з місця позбавлення волі або з - під варти, повинні кваліфікуватися за сукупністю злочинів, передбачених ст. їх розмежування, зокрема, можна провести за об єктом посягання, потерпілим, місцем вчинення злочину, суб єктом злочину, ознаками суб єктивної сторони, а саме метою та мотивом. Під час розгляду клопотань, в судовому засіданні підозрювані повідомили слідчого суддю про застосування до них тортур та нелюдське поводження після подій 28. 293 - 304) розділ хііі злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров я населення (ст. 338 - 360) розділ xvi злочини у сфері використання електронно - обчислювальних машин (комп ютерів), систем та комп ютерних мереж і мереж електрозв язку (ст. Посягання на життя захисника чи представника особи у зв’язку з діяльністю, пов’язаною з наданням правової допомоги розділ xix злочини проти встановленого порядку несення військової служби (військові злочини) (ст. А) тероризування засуджених; б) напад на адміністрацію; в) ор­ганізація (створення) організованої групи для тероризування засуджених чи нападу на адміністрацію; г) активна участь у такій (організованій) групі. У статті 392 кк встановлено відповідальність за злочин із формальним складом, який визнається закінченим з моменту вчинення однієї із зазначених дій незалежно від того, чи спричинили вони які - небудь наслідки.

Напад на адміністрацію полягає у вчиненні насильницьких дій (незаконне по­збавлення особи волі, заволодіння зброєю, завдання побоїв, застосування мордувань, катувань, заподіяння тілесних ушкоджень), а також у погрозі застосування насильства (у тому числі погроза вбивством) щодо представників адміністрації (хоча б одного з них) у зв’язку з їх законною службовою діяльністю. Якщо погроза є обіцянкою застосувати насильство лише у майбутньому (наприклад, після звільнення від покарання), такі дії не можуть кваліфікуватися за ст. Тероризування засуджених чи напад на адміністрацію, поєднані з незаконним позбавленням особи волі, умисним завданням побоїв, застосуванням мордувань, ка­тувань, заподіянням легких, середньої тяжкості чи тяжких тілесних ушкоджень, перед­бачених ч. Організацією злочинної організованої групи визнається сукупність дій, спрямо­ваних на створення (формування, заснування) стійкого злочинного об’єднання трьох чи більше осіб (засуджених) з метою тероризування засуджених чи нападу на адміністрацію, яке відповідає ознакам цієї форми співучасті, передбаченим ч. Зазначені дії включають підшукування співучасників, об’єднання їхніх зусиль, детальний розподіл між ними обов’язків, забезпечення взаємозв’язку між їхніми діями, складення плану, визначення способів його реалізації тощо (ввсу.

28 кк і можуть виявлятися у схилянні одних засуджених до тероризування інших або до нападу на адміністрацію, у підшукуванні необхідних засобів, знарядь злочину, безпосередньої участі в нападах та в інших діях, спрямова­них на реалізацію плану організованої групи.

Створення організованої групи і активна участь у ній визнаються закінченим злочином навіть і тоді, коли така група ще не вчинила тих дій, які намічалися.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови

готові протоколи надання невідкладної медичної допомоги в приватному стомат кабінеті

гімн україни текст-

африка мадагаскар реферат по українські

пісню ярослави притули."тобі, країно"