кіна н антроїт

кіна н антроїт

Хворим на covid - 19 антибіотики призначають лише у разі загрози розвитку бактеріальної пневмонії, яка виникає на тлі зниження імунітету.

Профілактичне лікування антибіотиками, як показує практика, неефективне та навіть небезпечне.

Але є інші супутні моменти, коли призначення буде цілком коректним та необхідним. На тлі зниженого імунітету швидко приєднується бактеріальна флора та розвиваються пневмонії. Саме в контексті появи бактеріальної пневмонії і призначаються антибіотики, — розповів євген дубровський. Раннє, необґрунтоване, нераціональне їх використання шкодить пацієнту та затягує термін одужання. Але треба бути уважним до стану хворого та вчасно побачити ускладнення, одним з яких може бути пневмонія, — додав інфекціоніст. Лікар не радить самостійно приймати антибіотики, бо це погіршує природні захисні сили імунітету, сприяє появі власних антибіотикорезистентних штамів мікроорганізмів. Порушені строки та схема прийому антибіотика не вбивають бактерії, а лише загартовують останніх та роблять дуже небезпечними у майбутньому.

Хворим на covid - 19, яких не госпіталізовано, за появи незрозумілих чи небезпечних симптомів, а також за відсутності покращення вже на 5 - 6 добу, дубровський радить не панікувати, а терміново звертатися до лікаря.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови

готові протоколи надання невідкладної медичної допомоги в приватному стомат кабінеті

гімн україни текст-

африка мадагаскар реферат по українські

пісню ярослави притули."тобі, країно"