хроніки української повстанської армії

хроніки української повстанської армії

12 жовтня у волинському обласному краєзнавчому музеї відбулася зустріч з представниками громадських організацій міста, які об єднують представників упа. Привітати повстанців зі святом, подякувати за їхню мужність та самовіддану боротьбу за свою країну, їхню активну громадянську позицію завітали голова волинської обласної державної адміністрації володимир гунчик, перший заступник голови волинської обласної ради олександр пирожик та секретар луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови григорій пустовіт. “ми можемо по різному ставитися до політиків, державних діячів, але петро порошенко увійде в історію, що підписав указ про встановлення 14 жовтня — днем захисника україни.

Про це багато говорили, була жвава дискусія щодо відзначення цього свята саме у день покрови пресвятої богородиці, а не 23 лютого. Це ближча до нас - українців дата, адже саме у цей день створено упа, цей день вважається днем українського козацтва. Григорій пустовіт зауважив, що саме завдяки учасникам упа, патріотам є сьогодні сучасні герої, які боронять україну на східних рубежах від російського агресора. Ми хочемо миру, і вірю, що його здобудемо, адже ми нація переможців”, - додав секретар міської ради.

Членів громадської організації “луцьке міське ветеранське товариство політичних в’язнів і репресованих” людмилу ваврук, віру шевчук та марію зінчук.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови