пісню моя україна червона калина журба журавлина це земля моя

пісню моя україна червона калина журба журавлина це земля моя

Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені і товчені сухофрукти, варену квасолю, горохове пюре, пшоняну або гречану кашу.

Поглибити знання учнів про нашу державу – україну; формувати національну свідомість школярів; розвивати пізнавальні інтереси учнів; виховувати любов до рідного краю, повагу до його історичного минулого і сучасного, шанобливе ставлення до символів держави.

Конституція україни, плакати із зображенням державного прапора україни, державного герба україни, запис державного гімну україни; карта україни; записи висловів про україну, прислів’я, приказки про рідний край. За старих часів кожна господиня намагалася вишити рушник якнайкраще, прикрасити його різноманітними візерунками, найчастіше червоного та чорного кольорів. Народні пісні, прислів’я, казки, приказки, чистомовки, скоромовки, загадки, ігри - це все те що збереглося з тих давніх часів і є символами і оберегами нашої української культури.

Та помандруймо на чужину, аж до веселих тих долин, де доля кращая вітає і, може, плаче, нас ждучи… зими там, кажуть, не буває, — гуляй, безпечно живучи.

(громадянин — той, хто належить до постійного населення якої¬небудь держави, користується її правами і виконує обов’язки, встановлені законами цієї держави.

Стаття 65 конституції нашої держави говорить, що захист вітчизни, незалежності та територіальної цілісності україни, шанування її державних символів є обов’язком громадян україни.

Українська земля пройшла війни та мир, поразки та перемоги, пишалася вірними синами та доньками, чарувала світ своїми запашними паляницями та мелодійними піснями.

Тільки людина з добрим і чуйним серцем, роботяща і вольова може бути справжнім патріотом і громадянином своєї держави, по - справжньому любити і захищати, відстоювати її інтереси і приносити велику користь що більше буде зроблено для цього сьогодні, то краще житимемо завтра, і будемо гідними називати себе українцями.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови