логотип всецукраїнської організації інвалідів воіу соі

логотип всецукраїнської організації інвалідів воіу соі

Як повідомила голова правління громадської спілки виробників органічної сертифікованої продукції олена березовська, для маркування органічної продукції буде створено окремий сертифікаційний орган. ) повинні знати засоби і техніку інгаляцій, щоб правильно підібрати кожному конкретному хворому інгаляційний пристрій, лікарський засіб, дозу і тривалість лікування. Безпосередня дія на орган - мішень; скорочення часу до настання терапевтичного ефекту; висока концентрація ліків у дш при низькій терапевтичній дозі препарату (у 15–20 разів менше порівняно з дозою, що вводиться через рот); підвищення терапевтичного ефекту; зниження частоти побічних негативних впливів на організм в цілому; відсутність системної дії лікарських засобів; зменшення ризику госпіталізацій, повторних амбулаторних візитів до лікаря, скорочення періоду лікування; полегшення надання невідкладної допомоги хворому.

Залежність ефекту від лікарської форми та пристроїв доставки у дш; необхідність проведення спеціальних дихальних маневрів, що зменшує вікові межі застосування; низька депозиція ліків на рівні середніх та дрібних бронхів; негативний вплив на слизову оболонку ротової порожнини; необхідність навчання пацієнта і можливість помилок при виконанні дихальних маневрів; неможливість точного дозування препаратів; застосування допоміжних пристроїв здорожує терапію. Для успішної терапії потрібні доставкові пристрої, які створюють частинки лікарського препарату відповідного розміру, що здатні проникати глибше за ротоглотку і гортань і депонуватися в легенях. Gsd відображає розподіл часточок аерозолю за діаметром і визначається як співвідношення медіани діаметру до діаметру, рівного медіані ± 1 стандартне відхилення. Часточки розміром 100–400 мкм (великокрапельні аерозолі) повністю осідають у носовій і ротовій порожнинах; часточки розміром 100–25 мкм (низькодисперсні аерозолі, спреї) осідають у ротоглотці, гортані; часточки розміром 25–5 мкм (середньодисперсні аерозолі) осідають у гортані, трахеї та великих бронхах; часточки розміром 5–2 мкм (високодисперсні аерозолі) осідають у нижніх дш, на стінках альвеол і бронхіол; часточки розміром 2–0, 5 мкм осідають в альвеолах; часточки розміром менше 0, 5–0, 3 мкм вільно циркулюють у дш і не осідають на слизових оболонках. Деякою мірою це результат інерції, пов’язаної з масою часточки, яка зменшує здатність часточок переміщатися зі струменем повітря, коли останній міняє напрямок від ротоглотки до нижніх дш. Часточки розміром 4–5 мкм депонуються в першу чергу у бронхах, а дрібніші залишаються у повітряному струмені і досягають периферійних відділів дш і альвеол. Рекомендується, щоб пацієнти затримували дихання після інгаляції аерозолю, оскільки затримка дихання підвищує час знаходження аерозолю в дш і збульшує депонування в периферійних відділах. Для мінімізації депонування у верхніх дш і посилення доставки ліків у легені при використанні дозованого аерозольного інгалятора (даі) зі спейсером, або без нього, або даі, що активується вдихом, пацієнт повинен робити вдих повільно, тобто після глибокого видиху дитина повинна зробити повний вдих за 2–3 сек, а дорослий – за 4–5 сек. При застосуванні порошкового інгалятора (пі) пацієнт повинен зробити глибокий і потужний вдих, щоб здолати внутрішній опір інгалятора і генерувати аерозоль. Проте навіть коли пацієнт суворо виконує призначення лікаря, інгаляційна терапія може бути неефективною, якщо пацієнт неправильно здійснює дихальні манери.

Лікар має бути упевнений, що він призначив пацієнтові найбільш відповідний інгалятор і що хворий знає, як правильно його застосовувати, і розуміє, що при порушенні правил користування інгалятором ліки досягнуть легень у меншій дозі або не досягнуть зовсім. Знати типи пристроїв, які використовуються для доставки конкретних препаратів; оцінити переваги та недоліки кожного пристрою; вибрати пристрій, який пацієнт буде ефективно використовувати; навчити пацієнта правильному маневру вдиху, який відповідає призначеному пристрою; регулярно перевіряти техніку інгаляцій у пацієнта; під час кожного візиту опитувати пацієнта про дотримання режиму призначеної терапії; не переводити хворого на інший пристрій без його згоди і без навчання техніці використання нового пристрою доставки.

ідеальний пристрій доставки повинен забезпечувати депозицію дрібнодисперсної фракції препарату в зоні патологічних змін, бути досить простим у використанні, надійним, доступним для застосування у будь - якому віці і при тяжких формах захворювання. До недавнього часу ліки, що інгалюють за допомогою даі, містили хлорфторвуглеводний пропілент (хфу) і невелику кількість інертних домішків, таких як мастило для клапану.

Не містять алкоголю даі з сальбутамолом (вентолін), флутиказоном і сальметеролом, комбінація двох останніх препаратів (серетид) і будесонід (пульмікорт). Миротворці з сєвєродонецька, лисичанська, старобільська та новопскова ділилися своїми досягненнями та презентували результати роботи проекту з березня 2015 року по березень 2016 року.

Перший день роботи конференції завершився подарованою учасникам можливістю долучитися до практичної миротворчої ініціативи – висадки дерев у еко сквері на вже символічній алеї української миротворчої школи.

Представники різних міст – учасників проекту жваво обговорили те, що виявилось спільним для різних регіонів у відношенні мешканців до конфліктних ситуацій, а також спробували проаналізувати причини наявних розбіжностей. Дискусія перейшла в спільне планування майбутніх інтеграційних ініціатив, які будуть об’єднувати різні регіони луганщини для вирішення однакових проблем. За їх підтримки та допомоги народного депутата віталія курила вся громада старобільщини згуртувалась навколо ідеї об’єднання небайдужих до фольклору, до тих, хто відроджує народні традиції, керівництво району та міста, представників громадських організацій, молодь. Непередбачувано фестиваль переріс межі обласного, бо у ньому взяли участь майстри, художники, колективи не лише старобільська й району, а й марківщини, донеччини, маріуполя, харківщини, білокуракино. Оргкомітету конкурсу прийшлося нелегко у відборі кращих робіт, проте презентація півторамісячної роботи вразила своєю мудрістю, вишуканістю, талановитістю мешканців і гостей міста. Усі (більше 60) учасники й організатори конкурсу - фестивалю були відзначені дипломами, грамотами й цінними подарунками від райдержадміністрації, української миротворчої школи та олександра романенка, майстра - різьбяра по дереву, підприємців міста, що виявились не байдужими до дитячої творчості. і цвітіння, й коріння презентованих доробків ствердили, що ініціатива університетського товариства житиме, бо проблему заходу і сходу потрібно вирішувати усією громадою лише засобами мистецького спілкування. У старобільську представники шістьох громадських організацій та ініціативних груп зібрались в залі районної адміністрації на зустріч з фахівцями управління статистики, фіскальної служби, юристом та психологом. Необхідність проведення даного заходу обумовлена недостатнім досвідом новостворених го та змінами в діючому законодавстві, яке регламентує їх діяльність та ведення документації. Перереєстрація статутних документів вже створених неприбуткових організацій нові вимоги у веденні документації та складанні звітності поради, щодо проблеми професійного вигоряння та створення здорового мікроклімату в колективі. Члени громадських організацій, ініціативних груп, активісти, впо та місцеві зібралися за круглим столом з єдиним бажанням – активізувати життя громади.

Також підтримку фестивалю надавали низка приватних партнерів, а також маріупольська міськрада та управління культури донецької обласної військово - цивільної адміністрації, молодежный кино - проект “киты”, мариуполь. За конкурсною заявкою в цьому фестивалі брав участь документальний фільм, знятий за ініціативою умш (дуже класна школа для дорослих, яка змінює свідомість та дарує інтелектуальне насолодження) з цикла «жінки - миротвориці. Детальний опис ініціативи – що конкретно було зроблено в рамках реалізації ініціативи (які заходи були реалізовані, як залучались місцеві жителі, молодь, спонсори…) місто бердянськ знаходиться у зоні наближеній до зони ато. Чи може ваша організація (ініціативна група) виступити консультантом або експертом, якщо до вас звернеться інша організація за досвідом, який ви отримали при реалізації цієї ініціативи.

Гостями читань були феня дмитрівна пустова – легенда доненцького національного університету, людмила огнєва – голова союзу українок донеччини, юрко доценко – відомий донецький поет. Постать олекси тихого, видатного донеччанина, дисидента, співзасновника української гельсінської групи, подає приклад вірного служіння україні, любові до свого народу, чесності, гідності, патріотизму.

Коментарі