на світі є одна країна яку люблю це україна минус

на світі є одна країна яку люблю це україна минус

Василь симоненко був поетом надзвичайної щирості й людяності, поетом, що оспівав любов до землі і людей, який зігрівав кожне слово своєї поезії теплом власного серця. і він, за прикладом найкращих наших поетів, синівською відданістю їй віддячив, напруженим, чесним горінням душі… справді, як молодий витязь, звівся він. Василь симоненко ніколи не мислив україну, її народ у “всесоюзній категорії” і тому не звертався до оспівування “єднання україни з іншими народами у союз новий”. Він випадав із загального ряду оспівувачів срср, і вірш поета “задивляюсь у твої зіниці”, мабуть, тому не друкувався аж до 1990 року, оскільки там є рядки.

Перші рядки твору дуже показові, тому що з них можна здогадатися, що головний герой, який, до речі, зовсім не дурний, утікає з голодної україни, оскільки батько каже йому.

Ну, йди вже, клята рахубо, бо вдома з голоду вріжеш дуба… рятуючись від голодної смерті, дурило мандрував і мандрував світом, поки не виріс і не змужнів. “тих людей, що підло не визнали наших ідей…” отже, цей омріяний рай насправді побудований на крові багатьох людей, це та сучасна картина життя срср, яку спостерігав поет. Там він бачить батькову хату, а “під нею засмучена мати пасе сонячних зайчиків у дворі…” це політична казка, у якій поет вилив усе своє обурення тодішнім життям в україні, ставлення до людини в цьому “офіційному раї” симоненко любив свій народ і, можливо, ідеалізував його, примітиш не вважав, що має право засуджувати своє покоління. Так і поет, на відміну від багатьох наших сучасників, любив свою батьківщину такою, якою вона є, не шукаючи для себе іншого тепленького місця, віддаючи україні всі свої думи й поетичний талант. Вибрати не можна тільки батьківщину” (за поезією симоненка) символом правди художнього слова і незрадливої всеохоплюючої любові до україни стала творчість василя симоненка. Симоненка – ііі варіант василь симоненко 11 клас твори з української літератури василь симоненко “можна вибрать друга і по духу брата, та не можна рідну матір вибирати” (за поезією в. Симоненка – і варіант василь симоненко 11 клас твори з української літератури василь симоненко “можна вибрать друга і по духу брата, та не можна рідну матір вибирати” (за поезією в. Вдосконалювати навички свідомого виразного читання поетичних творів; поглиблювати та розширювати образні уявлення, що виникають в учнів під час читання поезії; розвивати зв’язне мовлення учнів. “похорон друга” – величний реквієм воїнам, загиблим у боях за батьківщину павло тичина 10 клас твори з української літератури павло тичина “похорон друга” – величний реквієм воїнам, загиблим у боях за батьківщину велика вітчизняна війна була страшною трагедією.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови