історія україни 9 клас підручник реєнт

історія україни 9 клас підручник реєнт

Українські землі у складі російської імперії наприкінці xviii — у першій половині хіх століття. Західноукраїнські землі у складі австрійської імперії наприкінці xviii — у першій половині хіх століття. У цьому навчальному році ви перегорнете ще одну сторінку історії українського народу, що охоплює період кінця xviii - початку xx ст. Ми запрошуємо вас до пізнавальної подорожі, упродовж якої ви станете свідками багатьох історичних подій. іван могильницький, володимир антонович, іван пулюй, соломія крушельницька, борис грінченко, леся українка, іван франко, софія русова. Ціла плеяда талановитих співвітчизників, які любили україну та жадали для неї кращої долі. Наскрізною ідеєю, що пронизує підручник, є теза про модернізацію українських земель, що входили до складу двох імперій. Додаткову інформацію ви зможете отримати, використовуючи подані в підручнику карти, ілюстрації, хронологічну таблицю, словник історичних термінів і понять. Запитання, що подаються в тексті, покликані допомогти вам зрозуміти особливості історичного процесу кінця xviii - початку xx ст. Ми хочемо допомогти вам зрозуміти, що історію творили особи з різними характерами, почуттями, емоціями, складним шляхом пошуку істини.

Через біографії діячів минулого та систему запитань - завдань ми прагнули створити умови для формування у вас самостійної оцінки їхньої діяльності, а відтак дати вам змогу використовувати здобуті знання в навчанні та повсякденному житті. Система запитань і завдань сприяє формуванню критичного ставлення до історичних подій, явищ і процесів, виробленню самостійних суджень та вмінь аргументувати і відстоювати власний погляд на ту чи іншу історичну проблему, виховувати в собі почуття впевненості у власних силах. Тематична атестація є заключним етапом оцінювання ваших знань і вмінь, проводиться на останньому уроці вивчення теми як диференційована контрольна робота. 32 - повноваження у сфері освіти, охорони здоров я, культури, фізкультури і спорту). У цьому навчальному році ви перегорнете ще одну сторінку історії українсько­го народу, що охоплює період від кінця xviii до кінця xix ст. Ціла плеяда талановитих співвітчизників, які любили україну та жадали кращої долі для її народу.

Наскрізною ідеєю, що пронизує навчальний матеріал підручника, є теза про національне відродження та формування української нації. Визначення теми, план, запитання перед текстом параграфа, навчальний текст, запитання і завдання. Додаткову інформацію ви зможете отримати, вико­ристовуючи подані в підручнику карті, ілюстрації, хронологічну таблицю, слов­ник історичних термінів і понять.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови

готові протоколи надання невідкладної медичної допомоги в приватному стомат кабінеті

гімн україни текст-

африка мадагаскар реферат по українські

пісню ярослави притули."тобі, країно"