мелодію гімн україни

мелодію гімн україни

Державний гімн як офіційний символ держави виконується на початку офіційних зустрічей на високому рівні, під час прийняття військової присяги, спортивних змагань. Народження вірша „ще не вмерла україна” пов’язане з вечіркою на одній з київських квартир у 1862р на якій група прогресивно настроєної молоді, взявши за основу польський гімн, створила за його зразком текст. Державний гімн — це закріплена в законодавстві країни му­зично - поетична емблема держави, яка через систему (набір) музично - поетичних образів виражає певне коло ідей політично­го характеру та символізує суверенну державу.

Державний гімн як офіційний символ держави виконують під час підняття державного прапора, відкриття урочистих засідань, на початку офіційних зустрічей на найвищому рівні, прийняття військової присяги, відкритті спортивних змагань тощо. Під державними сим­волами україни слід розуміти закріплені в законодавстві офіційні графічні чи звукові зображення, в яких втілюються національні ідеї, що символізують державність україни.

Не претендуючи на знання абсолютної істини повинен визнати, що до початку 90 - х не доводилося чути про дивовижний феномен - перетворенні пісні загарбників і багатовікових гнобителів в гімн. Український варіант писали микола вербицький, тадей рильський, який ховав своє надто польське ім я та прізвище під псевдонімом максим чорний, ще один поляк свєнціцький (псевдонім павло свій), павло житецький та іван навроцький. Тадею рильському і павлину свєнціцькому, родичів яких від немовлят до старців вирізав павло бут по кличці павлюк, не сподобалося згадка про нього, і тадей рильський запропонував свій варіант.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови

готові протоколи надання невідкладної медичної допомоги в приватному стомат кабінеті

гімн україни текст-

африка мадагаскар реферат по українські

пісню ярослави притули."тобі, країно"