українська орфоргафія пунктуація граматика та стилістика в схемах

українська орфоргафія пунктуація граматика та стилістика в схемах

Для абітурієнтів, що вступають до національної академії служби безпеки україни, передбачено написання тесту з української мови і літератури.

Зміст тесту визначено на основі програми зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури, затвердженої наказом міністерства освіти і науки україни (наказ від 26. Завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності та завдання з розгорнутою відповіддю. Тест з української мови і літератури налічує 58 завдань різних форм і складається з трьох частин. Завдання має основу та чотири або п’ять варіантів відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважають виконаним, якщо абітурієнт вибрав і позначив відповідь у бланку відповідей а. 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано. Завдання має основу та два стовпчики інформації, позначені цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Завдання вважають виконаним, якщо абітурієнт зробив позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 4) і колонок (букви від а до д) у таблиці бланка відповідей а. Зміст власного висловлення оцінюють за шістьома критеріями (1, 2, 3а, 3б, 4 та 5), як викладено в таблиці 1. Один з аргументів підкріплено принаймні одним розгорнутим, добре поясненим прикладом з художньої літератури чи інших видів мистецтва. Висловлення демонструє зосередженість на обговорюваній проблемі, цілісний, послідовний і несуперечливий розвиток думки (логічність і послідовність викладу) висновку немає; висновок не відповідає сформульованій у власному висловленні тезі; висновок не пов’язаний з аргументами та прикладами.

Мовне оформлення власного висловлення оцінюють за двома критеріями (6а та 6б), як показано в таблицях 2 і 3. Під час оцінювання орфографічної й пунктуаційної нормативності роботи 2 (дві) негрубі помилки рахують як 1 (одну) грубу.

Систематичне порушення норм милозвучності (3 (три) і більше випадків порушення на одне з правил. Тестовий бал за вступний іспит з української мови та літератури обчислюють як арифметичну суму всіх набраних балів за кожне виконане завдання тесту.

Максимальна кількість балів, яку зможе набрати абітурієнт, правильно виконавши всі завдання тесту з української мови і літератури, – 104. Визначення результатів вступного екзамену з української мови і літератури здійснюють у два етапи.

На другому етапі на основі тестового балу буде визначено рейтингову оцінку результатів абітурієнта за 200 - бальною шкалою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови