шпаргалки з кримінального процесу україни

шпаргалки з кримінального процесу україни

Висновок експерта для особи, яка провадить дізнання, слідчого, прокурора і суду не є обов язковим, але незгода з ним повинна бути мотивована у відповідних постанові, ухвалі, вироку.

Якщо експертиза буде визнана неповною або не досить ясною, може бути призначена додаткова експертиза, яка доручається тому самому або іншому експертові. Коли висновок експерта буде визнано необґрунтованим чи таким, що суперечить іншим матеріалам справи або інакше викликає сумніви в його правильності, може бути призначена повторна експертиза, яка доручається іншому експертові або іншим експертам. Не можуть бути експертами особи, які перебувають у службовій або іншій залежності від обвинуваченого, потерпілого або які раніше були ревізорами в справі. Поняття, значення, строки, суб єкти, засоби збирання та перевірки доказів, підсумкові рішення стадії перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами.

Нагляд прокурора, відомчий та судовий контроль за законністю дій і рішень розв язань, вирішень, розв язувань органів, що здійснюють досудове провадження. Відшкодування (компенсація) шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу, що здійснює оперативно - розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду.

Участь в доказуванні обвинуваченого, підозрюваного, захисника, а також потерпілого, цивільного громадянського позивача і відповідача та їх представників.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови