реферат на тему україна єдина країна

реферат на тему україна єдина країна

Всі ми бачимо, яка складна ситуація склалася в україні в даний момент – наша країна втратила один з найбільш важливих регіонів, крим, триває дуже нестабільна ситуація також і на території іншого життєво важливого регіону країни – донбасу.

Так, проблеми є, і їх треба вирішувати, але в таких обставинах життєво важливо вибирати правильні рішення, які б сприяли зміцненню нашої єдності і ні в якому разі не порушували його. Здається, що зараз саме той час, коли наша країна має потребу в широкому національному діалозі, до якого мають бути залучені представники різних регіонів, соціальних класів та інших категорій. є ті, хто називають себе елітою, але всі вони не представляють український народ, а інтереси зарубіжних урядів і організацій, що тільки реалізують власні інтереси і нічого більше.

Здавалося б, сучасна людина надмірно стурбована собою, власними проблемами і переживаннями, але є такі моменти, коли все це необхідно відкинути убік, адже ніщо не має значення, якщо у тебе немає нормальної країни для проживання. Наша культура нараховує близько півтора тисячоліття, у ній органічно поєднані автентичність та вплив християнської, європейської та інших видатних культур світу.

Хочеться, щоб за підсумками запланованих перетворень абсолютно всі громадяни нашої країни відчули гордість за те, що вони українці, усвідомили свою приналежність до великого народу і пораділи тому, як ніколи раніше.

Зрештою, країна існує в принципі для того, щоб забезпечувати свого громадянина всім необхідним, робити його щасливим і таким, що цією країною по - справжньому пишається. “якою на мою думку повинна бути демократична країна” всі цивілізовані країни сучасного світу записують у свої основні нормативно - правові документи положення про свою демократичність. Ще півтора роки тому в країні була стабільна економічна ситуація, ні про яку війну не могло бути й мови, а людям нехай і жилося важко, але не так важко, як сьогодні. В такі моменти жителі країни, представники її населення, часто замислюються про те, як вони ставляться до своєї країни, чи вони готові за неї боротися і чим здатні заради неї пожертвувати.

Що нам потрібно відроджувати (твір на суспільно - політичну тему) кожна країна, у якій усе гаразд, має свою історію, культуру, територію, мову, патріотично налаштований народ, сталу економіку.

” (за драмою івана кочерги “свіччине весілля”) в одній із своїх статей іван кочерга писав, що драматургу для творчості потрібен особливий талант, але “насамперед виношена і наболіла думка, ідея, для якої і талант, і мистецтво є тільки засобами відтворення”, злободенність і актуальність теми обов’язкові для кожного твору.

Незважаючи на те, що обсяги виробництва продукції в області за останні десять років значно знизилися, ступінь техногенного навантаження на основні складові екосистеми залишається істотним. “я європеєць” в останні роки взаємовідносини між україною і литвою значно покращились, адже ці дві країни мають одне й те ж прагнення – стати повноправним членом європейського суспільства. Але життя здатне піднести сюрпризи завжди, з цієї причини дуже важливо готуватися до самого несподіваного, навіть якщо всім вже здавалося, що все стає добре.

У нормальній ситуації ці цілі формуються законно обраною та відповідальною владою, в інших випадках цілі країни і народу можуть бути сформовані мислителями, філософами та іншими творчими людьми.

Ми, як жителі нашої прекрасної україни, теж дуже часто мріємо, пускаємося в різні фантазії, намагаючись уявити собі, якою б могла бути наша країна, якби все йшло ідеальним чином. Виховувати майбутнього захисника своєї вітчизни та формувати в учнів активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів. Конституція україни, географічна карта, портрети поетів тараса шевченка, лесі українки, список прізвищ земляків, що зараз воюють за єдність нашої країни, свічки.

Материнський образ україни встає з полинових степів і глибинної чорноземної скиби, як барва зоріє із зажури поліських озер, що чистими очима довірливо дивляться на світ, виростає недосяжно на повен зріст із карпатських верховин. (слайд 9) також козаки підтримували селянські повстання в боротьбі проти посилення феодального гніту, брали активну участь у визвольній війні під керівництвом. Перед усім світом постала держава з давньою славною історією, оригінальною духовною культурою, зі своїми символами, мовою, чесними, працьовитими, миролюбними людьми - українським народом. Стаття 65 конституції нашої держави говорить, що захист вітчизни, незалежності та територіальної цілісності україни, шанування її державних символів є обов язком громадян україни.

Українська земля пройшла війни та мир, поразки та перемоги, пишалася вірними синами та доньками, чарувала світ своїми запашними паляницями та мелодійними піснями.

Тільки людина з добрим і чуйним серцем, роботяща і вольова може бути справжнім патріотом і громадянином своєї держави, по - справжньому любити і захищати, відстоювати її інтереси і приносити велику користь що більше буде зроблено для цього сьогодні, то краще житимемо завтра, і будемо гідними називати себе українцями.

Розширити поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави, розвивати в учнів бажання брати посильну участь у розбудові та зміцненні єдності нашої держави; виховувати майбутнього захисника своєї вітчизни та формувати в учнів активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів. Конституція україни, географічна карта, в ислови, малюнок українки та українця, віночок, вишитий рушник, муз запис пісні, тризуб, прапор, перлина, пелюстки для квітів, мікрофон. Розширити поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави та роль у цьому українського козацтва; виховувати майбутнього захисника своєї вітчизни та формувати в учнів активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів. Також козаки підтримували селянські повстання в боротьбі проти посилення феодального гніту, брали активну участь у визвольній війні під керівництвом. А ще багато наших співвітчизників гине в боях з терористами і сепаратистами в донецькій та луганській областях, закриваючи своїми тілами нас, наше з вами мирне спокійне життя, щоб над нами світило яскраво сонечко, було блакитне небо, щоб ми не здригувались від розриву гранат та мін, не чули жодного пострілу.

(вчитель запалює свічку, а учні, піднявшись з місць, разом з усіма, вшановують пам’ять загиблих) (звучить мелодія “хвилина мовчання”) (c лайд 41) (с лайд 42) деякі російські політики, а саме лідер лдпр в. (с лайд 43) тільки людина з добрим і чуйним серцем, роботяща і вольова може бути справжнім патріотом і громадянином своєї держави, по - справжньому любити і захищати, відстоювати її інтереси і приносити велику користь.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови