дитяча презентація про україну

дитяча презентація про україну

Км2, що робить її другою за величиною країною на європейському континенті після росії. У багатьох містах відкривав школи, де навчали грамоті, іноземним мовам, ремеслам. Він залишив для своїх дітей повчання, в якому вчив, як треба жити, працювати, поводитися серед людей. Це щира, багата, як світ, її мова, крилата, така мелодійна її обереги - верба i калина. Весела сучасні світі єдина кохати чудова глибокі держава україна джерельця відкрила. Третій найвідвідуваніший у світі макдональдз розташований у києві біля залізничного вокзалу.

Населення україни належить до найосвіченіших, а кількість людей із вищою освітою на душу населення — вища за середньоєвропейський рівень. На дніпропетровському заводі південмаш виробляють екологічно найчистіші ракетоносії у світі — зеніт 3sl. Площа пісків, які розкинулися на території кількох районів херсонської області, становить понад 160 тисяч гектарів, що робить їх найбільшою пустелею європи.

На конкурсі краси мов, у парижі в 1934 році, українська мова зайняла третє місце після французької та перської за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія, структура речень. її довжина може досягати чотирьох метрів, а її звуки чутні більш ніж за десять кілометрів. Українське містечко рахів, розташоване серед карпат, офіційно вважається географічним центром європи.

А сама україна є найбільшою європейською державою, уся територія якої географічно розташована в європі. Це найдовша гіпсова печера у світі, вона поступається лише мамонтовій печері в сша. Перша гасова лампа була винайдена у львові у 1853 році, і цього ж року в одному зі львівських госпіталів була проведена перша операція при гасовій лампі. Також знайдена найстародавніша мапа, яка вибита на кістці мамонта 14, 5 — 15 тисяч років тому.

У момент проголошення незалежності в україні налічувалося 19, 4 мільйона голів свиней, сьогодні їх менше вдвічі — 8, 3 мільйона особин. Всупереч тому, що українці мають звання салоїдів, середньостатистичний житель країни вживає на рік усього 18 кілограмів свинини.

У київському музеї мініатюр можна побачити підковану блоху, троянду в чохлі з видовбаного волоса, зроблену з лусочок фарби й безліч інших робіт майстра миколи сядристого. Маленького хлопчика з залитої сонцем пісочниці, романтичної білявки в блакитній сукні, і серйозного дядечка з кейсом у руці. Любити, знати історію та звичаї своєї батьківщини — святий обов’язок усіх її жителів. Весела гра - вікторина про україну — чудовий позакласний захід до дня конституції для учнів початкової школи.

Сьогодні ми з вами поведемо розмову про найдорожче серцю кожної людини — батьківщину.

її героїчне минуле і сучасне, її солов’їну мову та чарівну природу, народні звичаї та традиції. Командам потрібно визначити та назвати назви рослин і розповісти легенду про одну із квітів. Сьогодні ми з вами ще раз пригадали українські звичаї і традиції, символи нашої держави.

Бо знати та пам’ятати це потрібно, тому що ми з вами живемо в україні, нашому рідному краї. А велика, священна і прекрасна любов до батьківщини жила, живе і житиме в усіх чесних і щирих серцях.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

диктанти для 3 класу з української мови